Seriál Přežít aneb dávnodobé vlastnosti

01.04.2012 20:17

Dříve jsem se občas večer díval na tento seriál. Našel jsem zde poučné a zároveň zajímavé věci. Nejvíce mě zaujalo, jak zde lidé přežívají. Jak si zde dokáží přizpůsobit prostředí a přežít. Někdy to bylo o lidech, které kouslo nějaké zvíře. Často to bylo ale o lidech, kteří se někde ztratili. Zdálo se mi, jakoby se v nich probouzeli naše staré vlastnosti, ještě z dob pravěku, kdy to bylo pro nás normální. Dokázali se o sebe slušně postarat. Roli zde nehrají jen tyto dávnodobé vlastnosti, ale i štěstí z velké části. Je to tak 50 na 50. Kdybyste se někde takhle ocitli, tak bude z velké role hrát štěstí. Často, když se ztratili, tak se po nich někdo začal shánět. Měli štěstí, že si na ně někdo vůbec vzpomněl a začal je hledat. I když oni se také postarali o to, aby přežili. Je těžké toto všechno soudit z pohledu člověka, který jen píše články na toto téma a nikdy nic podobného nezažil. Všechny, kteří v tomto seriálu byli, jako že přežili, obdivuji.

O čem tento seriál vlastně jezdroj: www.barrandov.tv

Náhodou jste objevili mé stránky a začali jste číst tento článek. Vůbec nevíte o čem píši, jen víte, že mluvím o nějakém seriálu. Tak abych vám to přiblížil. Tento seriál vypráví skutečné příběhy lidí, kteří se někde ztratili, zažili katastrofu. A díky někomu nebo sobě toto všechno přežili. Každá epizoda je jiný příběh. Například dva muži, kteří se snažili dostat na horu a jednomu z nich skřípl balvan nohu. Druhý se snažil jít pro pomoc, ale naskytly se další problémy.

Kritické situace

V tomto seriálu je také v akci pěkně ukázaný náš pud sebezáchovy. Je zde ukázána dobrá komunikace a týmová spolupráce, kterou postrádáme v normálním životě. V kritických situacích se člověk chová úplně jinak, než normálně. Přemýšlí jinak, chová se jinak. Snaží se nějak přežít, protože si uvědomuje, že může zemřít, že je ve špatné situaci. Já osobně jsem to nikdy nezažil, ale snažím se vžívat do situace těchto lidí, co to zažili.                                               

foto: www.barrandov.tv                                                                                                                                                                                                      

Diskusní téma: Seriál Přežít aneb dávnodobé vlastnosti

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek