Jak se o něj postarat, co potřebuje

10.02.2012 13:41

 Asi jste tady, protože jste si vybrali jako svého domácího mazlíčka pískomila. Pískomil je opravdu společenské zvíře. Proto, když už si pořizujete pískomila je lepší varianta pořídit si dva. Záleží na vás, jestli si pořídíte samičku a samečka nebo pískomily stejného pohlaví. Rozhodně je ale lepší mít dva, pohrají si spolu, očistí se a jsou šťastní. Jenže pokud máte pískomily opačného pohlaví, měli byste počítat, že se vám narodí mláďátka. S mláďátky už je taky práce. Proto je lepší si to rozmyslet. Já s mláďaty zkušenost zatím nemám.

 Pískomil musí také jíst. Ve zverimexech často prodávají taková semínka nebo směsi pro hlodavce, ty se pro pískomily hodí dobře. Někdy byste jim měli dopřát nějaká jablka a třeba mrkve. Vezmou si z nich šťávu a ještě se nají. Voda se jim také hodí, i když jsou to stepní zvířata a moc vodu nepijí, ale radši jim ji dejte. 

 Jako podestýlka se hodí takové ty pyliny s vůní. Vydrží to dlouho a navíc voní. Na pyliny se může dávat seno, pískomilové si v něm udělají pelíšek a nebo si ho zatáhnou do domečku. Domečky můžou být jakéhokoliv tvaru, většinu dostupných najdete ve zverimexech. Ty ze dřeva jsou nejlepší, protože si o ně můžou brousit zoubky a drápky. Počítejte s tím, že vám po nějakém časem domeček rozkousají. Výběh se dá měnit až jednou za měsíc, ale většinou se mění podle potřeby. 

 Pro pískomila jsou vhodné i hračky na hraní. Dobrý je například kolotoč a různé prolézačky, můžete jiim je vytvořit i vy. Většinou si pohrají spolu, ale žádná hračka jim neuškodí

Diskusní téma: Jak se o něj postarat, co potřebuje atd.

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek